2 Ιουλ 2015

Νέο συλλαλητήριο υπέρ του «όχι» στη Θεσσαλονίκη

διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI
Με κεντρικά συνθήματα «Ψηφίζουμε “όχι” στην πρόταση της τρόικας», «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία», «Στις 5 Ιουλίου στέλνουμε μήνυμα ανατροπής», χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας το «όχι» στο ....
δημοψήφισμα της Κυριακής.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. 
Περίπου 3.000-3.500 άτομα έδωσαν το «παρών», με την τροχαία να διακόπτει προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης.
Διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι στην άσφαλτο συνθήματα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, ενώ υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς την ίδια περίπου ώρα, διοργανώθηκε σε κινηματοθέατρο, πολύ κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης στο Λευκό Πύργο, εκδήλωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, επιμελητήρια, κ.ά. εκπροσώπους φορέων της πόλης.
Νέα συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, υπέρ του «όχι», διοργανώνεται στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής. Στη «Γιορτή του “όχι” και της αξιοπρέπειας», όπως ονομάζεται, θα υπάρξουν ομιλίες και συναυλία, με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χειμερινούς Κολυμβητές και άλλους καλλιτέχνες. 
 
Πηγή: efsyn.gr