30 Ιουν 2015

ΝΑΙ στις απαιτήσεις των δανειστών, ΝΑΙ στην τρόικα εσωτερικού λέει η ΠΑΣΚΕ

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για τη στάση – ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, με την οποία καλεί σε ψήφιση του ΝΑΙ στην εργασιακή εξαθλίωση, στα μνημόνια, στη φτωχοποίηση...
εργαζομένων, συνταξιούχων, λαού. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:
Προσβολή για το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού μας ενάντια στη λαίλαπα του μνημονιακού νεοφιλευθερισμού αποτελεί η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για το Δημοψήφισμα.
Σε απόλυτο χρονικό και ουσιαστικό συντονισμό, τόσο με τους ξένους δανειστές όσο και με την τρόικα εσωτερικού, δε διστάζει να ξεμπροστιαστεί και συνταχθεί απόλυτα μαζί τους, καλώντας στην πράξη τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ στις απαιτήσεις δανειστών.
Ξυπνώντας απότομα από την απόλυτη αφασία στην οποία είχε περιπέσει, φαίνεται ότι «γιατρεύτηκε» από τα βαριά συμπτώματα της αφωνίας, της αδράνειας, και της μοιρολατρίας και... αποφάσισε να «δώσει το λόγο... στο λαό!», αντιγράφοντας επί λέξει την τρομολαγνική επιχειρηματολογία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΟΥ, προκειμένου να μας καλέσει ανοιχτά να υποταχθούμε στους δανειστές!
Οι εργαζόμενοι έχουν, όμως, και μνήμη και πείρα από τη στάση της ΠΑΣΚΕ μέσα στη ΓΣΕΕ και τους εργασιακούς χώρους καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο και δεν έχουν ανάγκη τη καθοδήγηση της.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας που ένιωσαν στο πετσί τους τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και των δανειστών της χώρας μας έχουν κάνει ήδη τις επιλογές του.
ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:
  • Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 € ούτε η επαναθεσμοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι «θεσμοί».
  • Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός Ν. 3863/2010 για το ασφαλιστικό.
  • Να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι απολύσεις στο Δημόσιο και να μειωθούν οι μισθοί
  • Να πετσοκοπούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις και να καταργηθεί το ΕΚΑΣ
  • Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους.
  • Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%.
  • Να περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την Υγεία και την κοινωνική πρόνοια
  • Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, προετοιμάζοντας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ
  • Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις.
  • Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη των επιχειρήσεων άνω των 500.000 ευρώ
Για το λαό μας, όμως, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα τέλειωσαν.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 29-06-15
Πηγή:ΜΕΤΑ