9 Απρ 2015

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Μεγάλη Πέμπτη

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνοντας και τα 9 μποφόρ, έχουν προκαλέσει προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.Από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, είναι σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου στο λιμάνι του Πειραιά....

Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Διαγόρας» (για Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί και Πάτμο) Blue Star 2 (για Ρόδο, Κω, Θήρα), Blue Star Patmos (για Μυτιλήνη Χίο) και Blue Star Paros (για Μύκονο, Τήνο, Σύρο).
Επίσης δεν θα φύγουν τα πλοία «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη Ι» και «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.
Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του Blue Star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο).
Στο λιμάνι της Ραφήνας, το απαγορευτικό απόπλου θα τεθεί σε ισχύ από τις 17:30 το απόγευμα. Την ίδια ώρα θα σταματήσουν και τα δρομολόγια Αγία Μαρίνα - Στύρα.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το αν θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Άκουα Σπίριτ» για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, καλό είναι οι επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.
Νωρίτερα το μεσημέρι η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό Αιγαίο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, Κεντρικό νοτιοανατολικό νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, Κρητικό, Καρπάθιο και θάλασσα Σάμου.