15 Απρ 2015

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1951, πραγματοποιούνται οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, όπου έλαβε ποσοστό το 51,5% των ψήφων.
1450 - Μάχη του Φορμινί: Προς το τέλος του ....
Εκατονταετούς Πολέμου, η γαλλική επίθεση σχεδόν εξολοθρεύει τις αγγλικές δυνάμεις, τερματίζοντας την αγγλική κυριαρχία στη βόρεια Γαλλία.
1632 - Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, οι Σουηδοί υπό τον Γουστάβο Αδόλφο νικούν το στρατό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στον ποταμό Λεχ.
1755 - Εκδίδεται στο Λονδίνο το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας του Σάμιουελ Τζόνσον.
1850 - H Αγγλία άρει το ναυτικό αποκλεισμό των ελληνικών παραλίων (Υπόθεση Πατσίφικο).
1927 - Αρχίζει η μεγάλη πλημμύρα του Μισσισσιππή, η πιο καταστροφική πλημμύρα ποταμού στην ιστορία των Η.Π.Α.
1942 - Ο Γεώργιος ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου παρασημοφορεί τη Μάλτα και το λαό της για τον ηρωισμό που επέδειξαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1950 - Ορκίζεται η κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα, μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης Σοφοκλή Βενιζέλου.
1951 - Ελλάδα. Πραγματοποιούνται οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, όπου έλαβε ποσοστό το 51,5% των ψήφων.
1986 - Οι Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους με τη δικαιολογία αντιποίνων για τη βομβιστική επίθεση σε κλαμπ της Γερμανίας.

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)
Πηγή: enikos.gr