26 Απρ 2015

Και νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 14 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά πρώτος και 14 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης της εταιρείας...
ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Είναι η δεύτερη κατά σειρά σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται το Σάββατο και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» που κατέγραφε διαφορά άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στο κυβερνόν κόμμα και τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη δημοσκόπηση της ALCO, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η Ν.Δ. 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ 3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.
Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές. Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις, το 50% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.
Πηγή:http://tvxs.gr