27 Μαρ 2015

Ο πιλότος της Germanwings που "σκλάβωσε" τους επιβάτες

Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία με τη συντριβή του Airbus στις Άλπεις με 150 νεκρούς και ένα άλλο αεροσκάφος της Germanwings ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το Αμβούργο για την Κολωνία. Μια επιβάτης περιγράφει συγκλονιστικές εικόνες. Φόβος είχε φωλιάσει παντού....
Πως μπορούσε κανείς να μη σκέφτεται ό,τι είχε γίνει. Κι ας μην ήξερε ακόμη τίποτα για τον Andreas Lubitz, ούτε για τα ψυχολογικά του προβλήματα, ούτε για τη σχέση του, ούτε για τίποτα. Μόνο πως είχαν χαθεί 150 άνθρωποι.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα μπήκε στο αεροπλάνο. Τα συναισθήματά της ήταν ανάμεικτα παραδέχεται στο μήνυμα που ανέβασε στο Facebook. Όμως ο πιλότος βοήθησε και εκείνη και όλους τους υπόλοιπους επιβάτες να περιορίσουν κάπως τον τρόμο τους.

Τους μίλησε όχι σαν πιλότος προς τους επιβάτες του αεροπλάνου αλλά ως άνθρωπο προς άνθρωπο. Τους είπε πως κι εκείνος έχει οικογένεια. Αλλά ήταν εκεί οικειοθελώς. Το ίδιο και το πλήρωμα. Και πως θα έκανε τα πάντα για να φτάσουν καλά στον προορισμό τους. Όπως κι έγινε...

Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμα:

"Χτες το πρωί στις 8.40 με ανάμεικτα συναισθήματα επιβιβάστηκα σε αεροσκάφος της Germanwings στην πτήση Αμβούργο - Κολωνία. Μετά, ο πιλότος όχι μόνο χαιρέτησε δια χειραψίας έναν έναν τους επιβάτες, αλλά έβγαλε και έναν σύντομο λόγο, όντας στον διάδρομο και όχι από την καμπίνα. Μίλησε για την τραγωδία που χτύπησε το πλήρωμα... Μετέφερε τα ανάμεικτα αισθήματα των μελών του πληρώματος, όλοι τους όμως ήταν οικειοθελώς εκεί. Όπως είπε ο πιλότος, και εκείνος έχει οικογένεια, όπως και τα άλλα μέλη του πληρώματος... Καθησύχασε τους επιβάτες ότι θα έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του για να βρεθούν όλοι και πάλι στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων.
Έμεινε για λίγο σιωπηλός, και όλοι οι επιβάτες τον χειροκρότησαν. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον πιλότο. Γιατί κατάλαβε τι είχαν όλοι στο βάθος του μυαλού τους.
Και γιατί έκανε ότι μπορούσε για αισθανθούμε ευχάριστα στην διάρκεια της πτήσης μας
".





Πηγή: Bild
Πηγή:http://www.newsit.gr