27 Μαρ 2015

Δεν τελειώνει η ταλαιπωρία των επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

«Παγιδευμένο» σε αμμώδη περιοχή κοντά στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, εξακολουθεί να παραμένει από το βράδυ της Τετάρτης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», στο οποίο επιβαίνουν 227 επιβάτες, ανάμεσά τους... γυναίκες και μικρά παιδιά.
Στην περιοχή συνεχίζουν να επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ το ρυμουλκό που κατευθυνόταν στο σημείο από τη Μύκονο, λόγω του καιρού αναγκάστηκε να προσεγγίσει από χθες βράδυ την Αστυπάλαια, όπου παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να αναχωρήσει για την Κάσο και, καιρού επιτρέποντος, η ρυμούλκηση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Πηγές από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισαν, ότι ο πλοίαρχος έχει αναφέρει πως το πλοίο βρίσκεται κοντά στο λιμενοβραχίονα. Ανέφερε επίσης, ότι το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο είναι αμμώδης περιοχή και μετά την εξασθένηση των ανέμων θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αποκόλληση του πλοίου με ιδία μέσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, υπάρχει κάποιος εκνευρισμός μεταξύ των επιβατών, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Το πρωί έγινε μεταφορά κάποιων βρεφικών ειδών και φαρμάκων με ένα σκάφος αναψυχής στο πλοίο.

Το πλήρωμα παρέχει από την πρώτη στιγμή στους επιβάτες σίτιση και ενδιαίτηση, ενώ στο λιμάνι της Κάσου έχουν φθάσει με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιθεωρητές και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο της κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Στο μεταξύ η εταιρεία ΛΑΝΕ στην οποία ανήκει το πλοίο «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», ανακοίνωσε σήμερα, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Κάσου και τα δρομολόγια του πλοίου από σήμερα Παρασκευή 27-3-2015 έως Δευτέρα 30-3-2015 το πρωί, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.