20 Μαρ 2015

Στην κοινωνική πολιτική και το ασφαλιστικό τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ

Κυρίως στην κοινωνική πολιτική και το ασφαλιστικό θα κατευθύνονται τα έσοδα του νέου ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που....
συζητούν το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπογραμμίζεται ότι στην ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν πια και οι οφειλές προς τους ΟΤΑ με αίτηση των ενδιαφερομένων.
Η Ν. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι η ΕΤΑΔ απορροφάται από το νέο ΤΑΙΠΕΔ που όταν συσταθεί θα έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τα έσοδα θα πηγαίνουν κυρίως για χρηματοδότηση κοινωνικής πολιτικής του κράτους και της κρατικής ασφάλισης, σύμφωνα με τη νέα  διατύπωση της ρύθμισης. Σε σχέση με την υφιστάμενη διατύπωση προστίθεται η λέξη «κυρίως». Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ρώτησε αν τα έσοδα θα πηγαίνουν για το χρέος – κάτι που αναφέρει η επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup. «Όχι» απάντησε η Ν. Βαλαβάνη εξηγώντας ότι τα έσοδα θα είναι και για άλλες δευτερεύουσες ανάγκες του Δημοσίου.
Ακόμη η Ν. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. λύεται, τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση, ενώ στον ΟΔΙΕ δόθηκε παράταση λειτουργίας έως τις 15 Ιουλίου 2015.

 
Πηγή: avgi.gr