20 Μαρ 2015

Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση - Προϋποθέσεις

«Επιβεβαιώσαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» τόνισε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας. Η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση θα ....
παραδώσει έναν πλήρη κατάλογο με όσες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει και όσες πρόκειται να γίνουν.  
«Σε αντίθεση με τον πρώτο προσωρινό κατάλογο, θα πρέπει να κατατεθεί ένας πλήρης κατάλογος μεταρρυθμίσεων και το πως θα υλοποιούνται αυτές οι μεταρρυθμίσεις» εξήγησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση και τη βούληση να παρουσιάσει τη σχετική λίστα το συντομότερο δυνατόν. «Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες αλλά υπήρξε αγαστή συνεργασία» πρόσθεσε.  

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα υπάρξει μια διεργασία για την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα σημειώνοντας ότι την τελική αποτίμηση θα κάνει το Eurogroup. Αναφορικά με την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα σημείωσε ότι αυτή θα  γίνει όταν εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν την 20η Φεβρουαρίου και αφού γίνει αποτίμηση από τους τρεις θεσμούς.

Πηγή: tvxs.gr