16 Μαρ 2015

Λαγκάρντ: Συμπονώ τους Έλληνες φορολογούμενους

Να προχωρήσει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση η Κριστίν Λαγκάρντ.Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε φοιτητές στο Νέο Δελχί της Ινδίας, έστειλε – σύμφωνα με το Reuters...
- μήνυμα στήριξης και συμπόνιας στους Έλληνες φορολογούμενους…
«Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εξίσου, όμως, αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ' άπειρον στο μέλλον...».
Σύμφωνα, τέλος, με την κα Λαγκάρντ δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. «Τελικά μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν έχει μειωθεί....πρέπει να το αντιμετωπίσεις», υπογράμμισε, για να καταλήξει: «Αλλά το αντιμετωπίζεις κατά τρόπο τέτοιο που γίνεται βιώσιμο μεσομακροπρόθεσμα και η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να δανειστεί στις διεθνείς αγορές».