22 Μαρ 2015

Δείπνο εργασίας του Νίκου Κοτζιά με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Συνάντηση έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας στο Βερολίνο, μια ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.
Οι κ.κ. Κοτζιάς και Σταϊνμάγερ είχαν κλείσει το...
«ραντεβού» τους προ λίγων ημερών, με αφορμή τη συνάντηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μερκελ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνάντηση του κ. Κοτζιά με το Γερμανό ομόλογό του, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα των αποζημιώσεων. Ωστόσο, οι δύο άνδρες δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις για το αντικείμενο της συζήτησης.
Αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης, η οποία είναι η δεύτερη των δύο υπουργών στο Βερολίνο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε την Παρασκευή 20 Μαρτίου: «Οι δύο υπουργοί είναι πεπεισμένοι ότι στην σημερινή κατάσταση αξίζει κάθε προσπάθεια συμβολής στην αποκλιμάκωση των συζητήσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Υπάρχουν δύσκολα θέματα τα οποία αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες όμως βρίσκονται παραδοσιακά σε φιλική εταιρική σχέση. Σε αυτό το πνεύμα θέλουν οι δύο υπουργοί να διαβουλευθούν για το πώς θα μπορέσει να συνεχιστεί εποικοδομητικά η συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας».