19 Μαρ 2015

Φάιμαν: Να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Ελλάδα

Φάιμαν: Να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Ελλάδα  - Media
Την ανάγκη «να δοθεί στην Ελλάδα μια έντιμη ευκαιρία» τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της αυστριακής Βουλής, την οποία ενημέρωσε ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αύριο ....
(σήμερα) Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μάλλον θα συζητηθεί και η κρίση χρέους της Ελλάδας, καθώς «σε επίπεδο των υπουργών Οικονομικών δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής πρόοδος».
«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να τηρούνται κανόνες. Το ερώτημα που τίθεται είναι, όμως, αν η Ελλάδα καταθέσει προτάσεις και αν μπορεί κανείς με αυτές να προσαρμόσει ανάλογα το έως τώρα πρόγραμμα βοήθειας», σημείωσε.
Κατά την άποψή του, «όλα θα εξαρτηθούν, κυρίως, από το ποια στάση θα κρατήσουν τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης».
«Σε κάθε περίπτωση τάσσομαι υπέρ του να δοθεί στην Ελλάδα μια έντιμη ευκαιρία, ακόμη και αν αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος επανειλημμένα και στο παρελθόν είχε ζητήσει να δοθεί έντιμη ευκαιρία και χρόνος στη χώρα, ενώ έχει ασκήσει κριτική στις φημολογίες και στις εικασίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καταγγέλλοντας, επίσης, τις προσπάθειες ανάμιξης στα εσωτερικά της.
 
Πηγή: topontiki.gr