25 Μαρ 2015

Τα πρώτα στοιχεία από το μαύρο κουτί δείχνουν συνομιλίες στο πιλοτήριο - Το σενάριο για το σπασμένο τζάμι

- Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί, αλλά έχει καταστραφεί πλήρως
- Εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως το αεροπλάνο έπεσε στο βουνό με μεγάλη ταχύτητα
- Από το πρώτο μαύρο κουτί έχουν καταφέρει να...
ανακτήσουν συνομιλίες αλλά δεν αποκρυπτογράφησαν σε ποιά γλώσσα
- Σύμφωνα με το σενάριο της Daily Mail οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις τους μέσα στο πιλοτήριο Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τα στοιχεία από την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, που παρέσυρε στο θάνατο 150 ανθρώπους.


Σε συνέντευξη Τύπου των εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων έγινε γνωστό πως έχουν καταφέρει οι τεχνικοί να ανακτήσουν συνομιλίες μέσα από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας Germanwings.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ο επικεφαλής της Υπηρεσίας επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση ακόμα να πει εάν αυτές οι συνομιλίες από το πιλοτήριο είναι των κυβερνητών, αλλά περιορίστηκε να μιλήσει για ήχους που μπορούν να αξιοποιηθούν. Όπως ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα γνωστή ούτε η γλώσσα των συνομιλιών που ακούγονται, ούτε η διάρκεια.

Πάντως, οι ελπίδες για περισσότερες πληροφορίες από το δεύτερο μαύρο κουτί φαίνεται πως εξανεμίζονται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε, αλλά με κατεστραμμμένη την κάρτα μνήμης, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά μπορεί να είναι άχρηστο.

Για το χρόνο επεξεργασίας των στοιχείων από τη μοιραία συντριβή στις γαλλικές Άλπεις, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σημείωσε πως μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μήνες.Αναφορικά με τον τρόπο που το αεροσκάφος συνετρίβη στον ορεινό όγκο των Άλπεων οι εμπειρογνώμονες ξεκαθαρίζουν πως το αεροσκάφος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο βουνό, αλλά χωρίς να έχουν παρεκκλίνει της πορείας τους,  όπως δείχνει τουλάχιστον το τελευταίο τους στίγμα στο ραντάρ. Αυτό σημαίνει πως όλα όσα έγιναν, συνέβησαν μετά το τελευταίο στίγμα, όπου το αεροπλάνο άρχισε την καθοδική του πορεία μέχρι που συνετρίβη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η τραγωδία συνέβη λόγω απότομης αποσυμπίεσης που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν τα επίπεδα οξυγόνου και έτσι να χάσουν τις αισθήσεις τους,οι πιλότοι.

Όπως, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο Airbus που θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα αεροπλάνα ίσως έσπασε το τζάμι μέσα στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να πέσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα οξυγόνου και εν συνεχεία οι πιλότοι να χάσουν τις αισθήσεις τους.
Πηγή:http://www.newsit.gr