30 Μαρ 2015

Στρατούλης: Στείλαμε 17 κοστολογημένες προτάσεις

«Επιδιώκουμε μια θετική συμφωνία. Θετική συμφωνία θεωρούμε αυτήν που δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα και δεν θα συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές» τόνισε, μιλώντας στον REAL FM, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,...
Δημήτρης Στρατούλης.
Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για το ασφαλιστικό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για τη μείωση των συντάξεων» και πρόσθεσε: «Έχουμε στείλει 17 προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες απολύτως και ο βασικός τους κορμός είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, όπως τις είχα εξειδικεύσει στη Βουλή, ως αρμόδιος υπουργός».
Ερωτηθείς για τη θέση των θεσμών, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε: «Αν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ο νέος μαθηματικός τύπος στα εφάπαξ και να επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, τότε, αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουμε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους, για να μην έχουν ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία».
«Αν επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι τουλάχιστον για τις επικουρικές τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε, με βάση τη δίκη τους λογική, να κάνουμε μειώσεις 90%» σημείωσε ο κ. Στρατούλης, όταν ρωτήθηκε εάν οι θεσμοί ζητούν μειώσεις.
Αναφορικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Real news, ο οποίος ανέφερε ότι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι «όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων» ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε: «Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό, με βάση τις δικές τους προτεραιότητες, αλλαγές που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η άποψη η δική μας είναι να μη γίνουν καθόλου μειώσεις φέτος και ότι πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος... Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει προτάσεις για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».