20 Ιαν 2015

Εφετείο Αθηνών: Απόφαση «σταθμός» για τους εργαζομένους «stage» - Κόλαφος για το πραξικόπημα ΙΚΑ - συγκυβέρνησης

Σε προηγούμενη ανάρτησή του το ergasianet.gr αναφέρθηκε στη μεθόδευση συγκυβέρνησης και ΙΚΑ κατά των εργαζομένων στα «stage», όσον αφορά στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ....
τα ένσημα. Σήμερα, αποκαλύπτει την υπ' αριθμ. 7197/2014 απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, απόφαση η οποία αποτελεί ένα νέο «ανάχωμα» στην πραξικοπηματική απόφαση του ΙΚΑ, παρά το ότι υπάρχει οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαίωνε τους εργαζομένους στις απαιτήσεις τους.
Το μεγαλύτερο εφετείο της χώρας, λοιπόν, το Εφετείο Αθηνών, με απόφασή του -η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου-, δικαιώνει πλήρως τις οικονομικές διεκδικήσεις για αποδοχές υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων «stage», στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτών που εργάζονται στο Νοσοκομείο Σερρών.
Έτσι, με την τελεσίδη απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Σερρών, ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση ανάλογων απαιτήσεων και για τους άλλους εργαζομένους «stage». Ταυτόχρονα, αποτελεί «κόλαφο» για το ΙΚΑ, το διοικητή του Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλο, που επιχείρησαν πραξικοπηματικά να κλείσουν το θέμα με τις εκκρεμότητες για το ασφαλιστικό και τα ένσημα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «εργασίας».

Πηγή: ΜΕΤΑ