29 Ιαν 2015

Υποχωρεί και στηρίζει Αβραμόπουλο για Πρόεδρο ο Σαμαράς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, να του ανακοινώσει ότι ο ίδιος και το κόμμα θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του εφόσον προταθεί τελικά για την Προεδρία της...
Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στο ενδεχόμενο να διασπάσει την παράταξη ουσιαστικά κάνει πίσω στο ζήτημα του Προέδρου και αναμένεται να αποσύρει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποστηρίξει ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι εκ νέου ο υποψήφιος του κόμματός του για την Προεδρία μετά τις εκλογές.

Κομβικό ρόλο στην απόφαση Σαμαρά φέρεται να είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οι δυο άντρες συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής να τονίζει ότι αν προταθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Αβραμόπουλος η ΝΔ θα πρέπει να στηρίξει την υποψηφιότητα.

Την αλλαγή στάσης της ΝΔ ως προς το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης που υπογράμμισε ότι «την πρωτοβουλία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έχει τώρα ο πρωθυπουργός και όχι εμείς».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του «Βήματος», στο οποίο αναφερόταν ότι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ήδη «κλειδώσει» αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε λίγο αργότερα ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου.
Πηγή:http://tvxs.gr