26 Ιαν 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, νέος πρωθυπουργός, με πολιτικό όρκο....
Ποια είναι τα πιθανά ονόματα που θα συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
3. Μια ανάλυση για το πώς στο παρά 5, η ιστορία δεν έκανε την χάρη στον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια νίκη που ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά χωρίς την αυτοδυναμία που ο πρόεδρος του ζητούσε επίμονα τις τελευταίες μέρες.
4. Δεν παρέδωσε στον Τσίπρα ο Σαμαράς. Για πρώτη φορά νέος πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με τον απερχόμενο ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ως είθισται στην διαδικασία παράδοσης - παραλαβής. Οι αντιδράσεις και το παρασκήνιο.
5. Έτοιμοι για συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση Ε.Ε. και ΔΝΤ. Τα μηνύματα των Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με την ελάφρυνση στο ζήτημα των ελληνικών ομολόγων και τι απαντούν στο ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Οι αντιδράσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
6. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καλεί τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, σημειώνοντας πως η Γαλλία “θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτήν τη σημαντική περίοδο για το μέλλον της”.
7. Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Θέλουμε να εστιαστούμε στα σημεία συμφωνίας. Όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται με πραγματικές προτάσεις και όχι με συνθήματα. Περιμένουμε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για να αποφασίσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
8. Ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε τους νεοναζί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι σχέσεις των ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή και τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων περιμετρικά της ΓΑΔΑ.
9. Υπό τον πλήρη έλεγχο των Κούρδων μαχητών η πόλη Κομπάνι. Τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
10. Συντριβή ελληνικού αεροσκάφους  F-16 σε νατοϊκή βάση της Ισπανίας, με δέκα νεκρούς και δέκα τραυματίες.
*Το σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου δημοσιεύεται στο Koufogiorgos.de

Πηγή:http://tvxs.gr