30 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Τραγωδία χωρίς τέλος η υπόθεση του Norman Atlantic. Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί. Συνεχίζεται το χάος με τους αγνοούμενους και τις λίστες επιβαινόντων. Τελευταία ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές αναφέρει πως στο πλοίο επέβαιναν...
475 άτομα εκ των οποίων έχουν διασωθεί 425. Έντεκα άτομα έχουν βρεθεί νεκροί ενώ 40 αγνοούνται, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic, όταν χτυπήθηκαν από σχοινί με το οποίο προσπαθούσαν να συνδέσουν το ρυμουλκό τους με το πλοίο.
3. Τι ελπίζει και τι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ των σιωπηλών Καραμανλή - Αβραμόπουλου και της υπερκινητικής οικογένειας Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
4. Διαβάστε ακόμη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συμμαχίες και τα ψηφοδέλτια. Στο επίκεντρο το ζήτημα της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ. Ποιες είναι οι αντιδράσεις αλλά και οι διαφωνίες που αποτυπώνονται.
5.  Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς για τη διάλυση της κυβέρνησης. Τι είπε ο Κάρολος Παπούλιας και τι απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Διαβάστε, επίσης για τη σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμός της χρεωκοπίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα του.
6. Τη νέα παραίτηση στελέχους του «Ποταμιού». «Παραιτούμαι από το Ποτάμι γιατί είχε δίκιο το Tvxs!», δήλωσε ο Γιάννης Πεντζούρης, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Παραιτήθηκα χθες από τη θέση του τοπικού συντονιστή και ζήτησα τη διαγραφή μου από τις λίστες εθελοντών. Δεν είχα σκοπό να αναφέρω τίποτα γιατί δεν θέλω να στεναχωρήσω τους αγνούς εθελοντές που κοπιάζουν, ελπίζουν και πιστεύουν. Αλλά δεν μπορώ να μην θυμώνω όταν βλέπω ανθρώπους να αποδίδουν σε λάσπη το δημοσίευμα του Κούλογλου, χωρίς να γνωρίζουν».
7. Την αεροπορική τραγωδία με την πτήση της Air Asia. Σοροί και συντρίμμια της μοιραίας πτήσης εντοπίστηκαν στη Θάλασσα της Ιάβας, στα ανοικτά του ινδονησιακού τμήματος του νησιού Βόρνεο, που ανήκει σε μια από τις ζώνες ερευνών για το αεροσκάφος.
8. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επέλαση του χιονιά, για την οποία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με προειδοποίηση για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, σε διάφορες περιοχές τη χώρας καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία. Ενημερωθείτε για τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες στις σελίδες των αρμόδιων υπηρεσιών που μπορείτε να βρείτε εδώ.
9. Διαβάστε, τέλος, μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη των αστέγων.
*Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου από το Koufogiorgos.de 

Πηγή:http://tvxs.gr