30 Δεκ 2014

Πού χιονίζει αυτή την ώρα-Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας «ντύνονται» στα λευκά, καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (30/12/2014) με αυξανόμενη ένταση που φέρνει η επιδείνωση του καιρού.Χιόνι πέφτει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,...
με το θερμόμετρο να έχει κάνει βουτιά στους -1 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με την Αθήνα, όπου η χιονόπτωση μέχρι στιγμής περιορίζεται στα βόρεια προάστια. Πάντως, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής θα συνεχιστούν και θα εντείνονται όσο περνάει η ώρα.
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές: Η κυκλοφορία των οχημάτων στο 25 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών, στα Βίλια, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Αντιστοίχως, οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους. Στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
Ισχυρή χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντρική Πελοπόννησο, η οποία πλήττει και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.
Στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.
Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.
Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε σημεία μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.
Στο νομό Χαλκιδικής απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών από τον κόμβο Τρίγλιας έως τον κόμβο Σωζόπολης, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού από 65ο χλμ έως 90ο χλμ. και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου.
Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγίας (θέση Χονδρό Δένδρο), Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Αρναίας - Στανού, Πολύγυρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Πολύγυρου - Πλανών, Πολύγυρου - Γερακινής, Πολύγυρου - Καλυβών (μέσω Παντελιδά) και εντός δημοτικού διαμερίσματος Πολυγύρου.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού και την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (μέσω Χολομώντα).
oinoi
Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 19,5ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 89ο χλμ μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης 98,3ο χλμ., τη δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε πηγάδια από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο) και την επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου από 15ο χλμ. έως 20ο χλμ. (Δ.Δ. Σελίου).
Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βορράς, από 11ο χλμ έως Χιονοδρομικό Κέντρο.
Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγ. Λιβαδιών Δήμου Παιανίας Κιλκίς. Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Στη Δυτική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Καστοριάς. Στον νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 10ο έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 12ο έως το 25ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας και από το 15ο έως το 21ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμυνταίου - Νυμφαίου. Στο λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Στο νομό Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 18ο έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο έως το 50ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 25ο έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου) και από το 10ο έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς), καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Η συνεχής χιονόπτωση στην ορεινή Αχαΐα προκαλεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr