5 Νοε 2014

Νευρικός κλονισμός στην κυβέρνηση από τις βόμβες Χαρδούβελη στο Reuters - Εποπτεία κι από το ΔΝΤ ακόμα ένα χρόνο

ΦΩΤΟ REUTERS
- Ο κ. Χαρδούβελης μίλησε για εποπτεία για ένα διάστημα έξι μηνών με ένα χρόνο περίπου
- Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα δίκτυ ασφαλείας με τη μορφή πιστωτικής γραμμής, εάν συμβεί κάτι κακό
- Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως ένα όχημα, σημείωσε πως πλέον με αυτή την εποπτεία η χώρα θα έχει...
"προφυλαχτήρα"
- Το Reuters αναφέρει πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τις πρόωρες εκλογές Την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από τα Μνημόνια και αποδέσμευση από τους δανειστές μας και κυρίως από το ΔΝΤ, έρχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και με δηλώσεις του στο Reuters δείχνει πως είτε δεν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου είτε κάποιοι δεν μας λένε όλη την αλήθεια.

Ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Reuters, δήλωσε πως η Ελλάδα περιμένει μία "ενδιάμεση περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, διάρκειας έξι έως 12 μηνών, μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος στήριξης στο τέλος του χρόνου".

Αυτό ακριβώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι μιλούν για πλήρη αποδέσμευση από τους δανειστές μέχρι τέλος του χρόνου και μάλιστα μιλούσαν για βελούδινο διαζύγιο με το ΔΝΤ, δηλώσεις που διαψεύδονται περίτρανα από τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.


Ωστόσο, ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνει πως αυτή σε αυτή την ενδιάμεση περίοδος δεν θα υπάρχει η τρέχουσα μικροδιαχείριση από τους δανειστές.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδούβελης, η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές τη δημιουργία ενός δίχτυ προστασίας με τη μορφή πιστωτικής γραμμής, στο οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το διάστημα εάν παραστεί δημοσιονομική ανάγκη.

Βέβαια κι αυτό το δίκτυ προστασίας θα διέπεται από εποπτεία, την οποία ο κ. Χαρδούβελης χαρακτηρίζει ελαφρύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

Σε μία προσπάθειά του ο κ. Χαρδούβελης να γίνει παραστατικός δήλωσε πως οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο που λέγεται Ελλάδα, αλλά σημείωσε πως η χώρα θα έχει έναν "προφυλαχτήρα" σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κακό.

Πάντως, το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τις πρόωρες εκλογές, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημειώνει πως η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, είναι φορτωμένη με μέτρα λιτότητας.
Πηγή:http://www.newsit.gr