5 Νοε 2014

Στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών ο Δ. Γάκης

Ο Δημήτρης Γάκης παρέστη στην έναρξη των εργασιών του 33ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, εκπροσωπώντας την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ξεκίνησε την ομιλία του με τα ειδικά – ροδιακά ταχυδρομικά προβλήματα....

Ζήτησε την παρέμβαση της Διοίκησης του Οργανισμού για την συντήρηση της πρόσοψης του κτηρίου που στεγάζεται το Ταχυδρομείο στη Ρόδο.
Επισήμανε, ότι η εξωτερική όψη του κτιρίου απειλείται με κατάρρευση και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ασφάλεια των επισκεπτών του ταχυδρομείου. Τόνισε, την ανάγκη άμεσης επισκευής του κεντρικού συστήματος κλιματισμού, το οποίο δεν λειτουργεί ούτε κατά τη θερινή, ούτε κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο Δημήτρης Γάκης προέτρεψε τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κ. Μελαχροινό να μη προχωρήσει ο Οργανισμός στο κλείσιμο του γραφείου στο Παραδείσι. Επεσήμανε, ότι η λύση της ανάθεσης της πρακτόρευσης σε ιδιώτη είναι «στάχτη στα μάτια του κόσμου», είναι ο έμμεσος τρόπος της ιδιωτικοποίησης του ταχυδρομείου. Πρότεινε να μεταφερθεί το ταχυδρομικό γραφείο εντός του διεθνούς αεροδρομίου Ρόδου, αναβαθμίζοντας έτσι την εικόνα των ΕΛΤΑ και προβάλλοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Οργανισμού στους ξένους επισκέπτες του νησιού μας.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση για τη Ρόδο, στην οποία και φιλοξενείται το συνέδριο των ταχυδρομικών, στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επεσήμανε τα προβλήματα που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική διάλυσης του δημόσιου ταχυδρομείου που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συρρικνώνοντας το έργο των ΕΛΤΑ και «χτυπώντας» συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Γάκης, εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας στην υπεράσπιση του θεσμού και του ρόλου του ταχυδρομείου και του ταχυδρόμου και παρουσίασε στους συνέδρους την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που απασχόλησαν τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ερώτηση για τον διαχωρισμό του ΤΤ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι και για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη το Ταχυδρομείο με την μεταφορά του 10% των μετοχών που κατείχε, στο «κακό» Ταμιευτήριο, σε αντίθεση με αυτό που κατείχε το Ταμιευτήριο στον ΕΛΤΑ και μεταφέρθηκε στην EUROBANK. Έχουμε δεσμευτεί ότι η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει

ευθύνες για αυτή την επιλογή. Αυτό δεν είναι απειλή είναι ευθύνη για απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης. Στη Βουλή, οι παρεμβάσεις μας αφορούσαν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των ταχυδρομείων. Για την αποζημίωση των καθολικών υπηρεσιών. Για τις οφειλές του Δημοσίου στο ταχυδρομείο. Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα εγκεκριμένα κονδύλια που θα βοηθούσαν στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του ΕΛΤΑ και έχουν πλέον χαθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Για το κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων κυρίως στην περιφέρεια (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταχυδρομικό γραφείο στο Παραδείσι, στη Ρόδο). Για την απαξίωση και την συρρίκνωση του δημόσιου ταχυδρομείου, για τον τεμαχισμό του ΕΛΤΑ και την εκχώρηση έργου στα ιδιωτικά συμφέροντα, για τις παράνομες προσλήψεις ενοικιαζομένων μέσω των εργολάβων, για τις εκδικητικές μεταθέσεις- διώξεις εργαζομένων. Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που υπερασπίζουν τους εργαζόμενους και το δημόσιο χαρακτήρα του ταχυδρομείου».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση: «Η κυβέρνηση των μνημονίων απέτυχε παταγωδώς και απέτυχε σε όλα. Η μόνη εγγύηση και πραγματική εξαγγελία της δικομματικής συγκυβέρνησης κοινωνικής καταστροφής είναι, ότι θα παγιωθεί και θα επεκταθεί η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της χώρας απαιτούν στιβαρό κοινωνικό κράτος και όχι ψίχουλα περιοδικής, αποσπασματικής και ελάχιστα αποτελεσματικής, κρατικής φιλανθρωπίας. Το πρόγραμμα και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται ακριβώς να καλύψουν αυτές τις πραγματικές και όχι τις ελάχιστα εγγυημένες ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας μας. Πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτικές για την κοινωνική συνοχή, να πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται για να αρχίσουμε να βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση. Πολιτικές που να συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικονομική και περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο δημόσιων επιχειρήσεων, σε τομείς που σχετίζονται με βασικές κοινωνικές ανάγκες, όπως είναι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την παρουσία ισχυρών, βιώσιμων και κοινωνικά ελεγχόμενων δημόσιων επιχειρήσεων.

«Το δημόσιο ταχυδρομείο, θα υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας, θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες με ασφάλεια, ταχύτητα, προσιτές τιμές σε όλους και ιδιαίτερα στα αδύνατα οικονομικά στρώματα, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική και περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας, στην απασχόληση, στην καινοτομία, στην τεχνολογική εξέλιξη και στην πολιτιστική αναβάθμιση. Η δημιουργία Ταμιευτηρίου σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, που θα αξιοποιήσει το μεγάλο δίκτυο του Ταχυδρομείου θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό τον στόχο», σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Δημήτρης Γάκης, ευχήθηκε εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, τονίζοντας, ότι η Π.Ο.Σ.Τ. μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύνθετες και ισχυρές προκλήσεις του σήμερα, για να καταστούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους, για να βελτιωθεί η ποιότητα της εργασίας και της παροχής των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Πηγή:http://tvkosmos.gr