21 Νοε 2014

Τι δήλωσε η Ασημακοπούλου για τα περί «εξόδου από το μνημόνιο»

Παραδοχή  
Αιχμές πως ίσως η κυβέρνηση να βιάστηκε να πει πως βγαίνουμε από το μνημόνιο άφησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Θα μπορούσε κανείς να πει: "στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα"... Υπάρχει κανείς που να μη θέλει να...
τελειώνει αυτή η ιστορία;», είπε, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. «Ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά χαρακτηρίζουν λάθος τις διαβεβαιώσεις για έξοδο από τη χώρα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για «σκόπιμη παραποίηση των δηλώσεών της», κάνει λόγο η Άννα Μαρία Ασημακοπούλου.
«Καλό θα ήταν όμως να μην είχαν υπάρξει προσδοκίες τόσο μεγάλες και πανηγυρικές δηλώσεις. ‘Τελειώνει το Μνημόνιο’ έλεγαν. Μνημόνιο δεν φαίνεται να τελειώνει κ. Ασημακοπούλου», σχολίασε ο δημοσιογράφος. «Δεν έφυγε αυτός ο στόχος από το τραπέζι. Απλά νομίζω πως όσο πλησιάζει ο χρόνος αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο στόχος. Δεν έχει αλλάξει η επιθυμία όλων μας να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», απάντησε. Σχετικά με την προεδρική εκλογή, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε πως «η ΝΔ είναι σταθερή, αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προσχωρήσει στην άποψή μας, είναι ευχής έργον».
«Οι διαβεβαιώσεις από τα χείλη του κ. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, τώρα χαρακτηρίζονται ως λάθος ακόμα και από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Σε ποιες νέες απαιτήσεις των δανειστών συμφώνησε η κυβέρνηση;», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ασημακοπούλου: Σκόπιμη παραποίηση
«Η σκόπιμη παραποίηση των σημερινών μου δηλώσεων αποτελεί συνέχεια της μόνιμης τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, κάνοντας κακό στη χώρα με μοναδικό γνώμονα το μικροκομματικό τους όφελος», ανέφερε, σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η απάντησή μου ήταν σαφής και συγκεκριμένη:“Υπάρχει ένα υπαρκτό τέλος με βάση μια συμφωνία που είναι το τέλος του έτους. Είναι απόλυτα λογικό να βιάζεται κανείς να πιάσει αυτό το μεγάλο στόχο”».
Πηγή:http://tvxs.gr