21 Νοε 2014

Απόλυτη στήριξη Παπούλια στις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη

«Έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο....
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια έκθεση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς και τη σχετική έκθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «η δημόσια διοίκηση θέλει τους κανόνες της και, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση».

Εκτίμησε μάλιστα ότι την προσπάθεια αυτή τη στηρίζει «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών». Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειές του ώστε να επιταχυνθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, δεν έκανε κανένα σχόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο, ώστε από τον Ιανουάριο η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα.
Πηγή:http://tvxs.gr