20 Νοε 2014

Τελεσίγραφο Βρυξελλών: Ή νέο Μνημόνιο ή το παλιό

Νέο τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στέλνει η τρόικα στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι «αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση» έως την επόμενη Κυριακή...
«θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα».

«Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, για να το θέσουμε ήπια, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια. «Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μπει στη λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης» (ECCL) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)» ξεκαθάρισε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες. Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών.

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη – τρόικας το απόγευμα

Απόψε, πιθανότατα στις 20.00, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας. Από την εξέλιξή της αναμένεται να κριθεί εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ορίσουν ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Πηγή:http://tvxs.gr