10 Οκτ 2014

Τρίτο το ελληνικό γραμματόσημο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό PostEurop

Πανευρωπαϊκή διάκριση για το ελληνικό γραμματόσημο Europa 2014, καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον διαγωνισμό γραμματοσήμου της «PostEurop», σε σύνολο 53 συμμετοχών, που φέτος διαγωνίσθηκαν με κοινό θέμα τα «Εθνικά Μουσικά Όργανα».
Στα 23 χρόνια του διαγωνιστικού ....
αυτού θεσμού, η ειδική σειρά γραμματοσήμων «EUROPA» εκδίδεται κάθε χρόνο με κοινή θεματολογία για όλες τις χώρες μέλη της «PostEurop», στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που ανακοινώθηκαν στη γενική συνέλευση της «PostEurop» στο Σαν Μαρίνο, ανέδειξαν στην 1η θέση τη Σερβία και στη 2η θέση την Τουρκία.
Το ελληνικό γραμματόσημο απεικονίζει την ιστορική συνέχεια της κρητικής λύρας, από τα χέρια του Απόλλωνα, όπως παρουσιάζεται σε αρχαίο αγγείο που φυλάσσεται στο Μουσείο των Δελφών, μέχρι σήμερα, στα χέρια των σύγχρονων λυράρηδων.
Ξεχώρισε για τις εναλλαγές των έντονων χρωμάτων, την ιστορική παράδοση που απεικονίζει και την μελωδικότητα που αναδύει, κερδίζοντας την προτίμηση των φίλων του γραμματοσήμου από όλη την Ευρώπη που ψήφισαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της «PostEurop».

Πηγή: metaforespress.gr