22 Οκτ 2014

Δημόσια διαβούλευση της ERGP για την παροχή καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας

Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι η Ομάδα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών (European Regulators Group for Post – ERGP), στο πλαίσιο εξέτασης του ζητήματος της εφαρμογής υποχρέωσης παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην ταχυδρομική αγορά, πραγματοποιεί ....
δημόσια διαβούλευση - άμεσο διάλογο με τους παράγοντες της ευρωπαϊκής ταχυδρομικής αγοράς.
Η δημόσια διαβούλευση αφορά σε κείμενο εργασίας που έχει προετοιμάσει η Ομάδα Εργασίας ERGP που ασχολείται με την εξέταση του καθαρού κόστους της καθολικής υπηρεσίας. Το κείμενο αυτό στοχεύει να αποτελέσει βήμα γόνιμου διαλόγου, προβληματισμού και σχολίων από όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά.
Το κείμενο συζήτησης περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τον προσδιορισμό του πεδίου καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, επιχειρεί να αναγνωρίσει /προσδιορίσει τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με την καθολική υπηρεσία και τέλος θέτει κάποια ερωτήματα/προβληματισμούς.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση του κειμένου συζήτησης, μπορούν να αποστείλουν τα σχόλιά τους είτε στην ΕΕΤΤ είτε απευθείας στη Γραμματεία  ERGP σχετικά με το κείμενο συζήτησης, ως εξής:
Οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως στην αγγλική γλώσσα, σε ηλεκτρονική ή σε έντυπη μορφή μέχρι τις 14/11/2014. Τυχόν ανώνυμες απαντήσεις δε θα ληφθούν υπόψη. Οι απαντήσεις θα δημοσιευθούν αυτούσιες στο site του ERGP (http://ec.europa.eu/internal_market/ergp/documentation/consultations/index_en.htm), μαζί με το τελικό κείμενο που θα προκύψει από τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.
Οι απαντήσεις πρέπει να αποσταλούν στις ακόλουθες διευθύνσεις:
  1. -Γραμματεία του ERGP: Markt-ERGP@ec.europa.eu ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής European Commission, DG MARKT – J59 07/036, Rue Joseph II 59, 1049 Brussels, BELGIUM
  2. -ΕΕΤΤ, Λ. Κηφισίας 60, 15125 Μαρούσι, e-mail: postalservices@eett.gr
Το κείμενο συζήτησης επισυνάπτεται αποκλειστικά για διευκόλυνση των παρόχων και στην ελληνική γλώσσα, επισημαίνεται όμως ότι η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική.
Σχετικά κείμενα (links):
  1. -ERGP (14) 16 USO_FINAL
  2. -Κείμενο συζήτησης για την παροχή Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας
  3. -Ανακοίνωση ERGP σχετικά με τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης:http://ec.europa.eu/internal_market/ergp/docs/documentation/2014/ergp-14-26-press-release-uso-ancom_en.pdf

    Πηγή: metaforespress.gr