17 Οκτ 2014

Σε νέα απεργία οι γερμανοί μηχανοδηγοί

Ζητούν αύξηση αποδοχών κατά 5% 
Ταλαιπωρία περιμένει το Σαββατοκύριακο όσους ταξιδεύουν με το τραίνο λόγω της απεργίας των μηχανοδηγών των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Η απεργία θα επηρεάσει και τις...
εμπορευματικές μεταφορές από σήμερα το μεσημέρι.Το συνδικάτο των μηχανοδηγών (GDL) στη Deutsche Bahn εξήγγειλε σήμερα νέα απεργία που θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο σκληραίνοντας τη στάση του στη σύγκρουση με τη διοίκηση για το μισθολογικό.

Οι μηχανοδηγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αύξηση αποδοχών κατά 5% και μείωση κατά δύο ώρες της εβδομάδας εργασίας. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έχουν εδώ και καιρό καταστεί δύσκολες στους κόλπους των γερμανικών σιδηροδρόμων: διοίκηση και συνδικάτο εμμένουν στις θέσεις τους και αλληλοκατηγορούνται για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ταξιδιώτες.

Ήδη αυτή την εβδομάδα, το 70% των δρομολογίων των τραίνων μεγάλων αποστάσεων ακυρώθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης εξαιτίας της 14ωρης απεργίας. Δύο προειδοποιητικές απεργίες μερικών ωρών είχαν επίσης πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο και μια την περασμένη εβδομάδα.

Το 2012, προγενέστερες διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου GDL και της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων Deutsche Bahn είχαν καταλήξει σε συμφωνία που προέβλεπε αύξηση των αποδοχών των μηχανοδηγών κατά 6,2% για δυο χρόνια.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr