17 Οκτ 2014

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν μονομερώς τα κόκκινα δάνειά τους

Τροπολογία express 
Με μια τροπολογία – πρόκληση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν χθες μονομερώς τα κόκκινα δάνεια τους στις τράπεζες. Πώς; Δυο κυβερνητικοί βουλευτές (Καραγκούνης - ΝΔ και Κουτσούκος - ΠΑΣΟΚ) κατέθεσαν την τελευταία στιγμή...
- σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης - τροπολογία η οποία ορίζει το 40% της κρατικής χρηματοδότησης ως «ακατάσχετο και ανεκχώρητο». Ο υπ. Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος αποδέχθηκε την τροπολογία η οποία τελικώς με τις ψήφους μόνο των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων υιοθετήθηκε. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι τα κόμματα, «ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους».

«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι από οικονομικής απόψεως είμαστε χρεοκοπημένοι ως κόμμα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνουμε της κρατικής χρηματοδότησης, διότι την παρακρατούν οι τράπεζες» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος που συνυπογράφει μαζί με τον Κ. Καραγκούνη της ΝΔ την τροπολογία.

«Με την τροπολογία - ντροπολογία επιφυλάσσετε ασυλία και αυτοπροστασία έναντι των οφειλών σας» σχολίασε σε υψηλούς τόνους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για να μην εκβιάζονται τα κόμματα» της απάντηση ο Κ. Καραγκούνης. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «εξόφθαλμη διαπλοκή κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα» υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει διακριτική μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες».
Πηγή:http://tvxs.gr