2 Οκτ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα σε τίτλους

1. Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει την επόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στην συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου και ...
θα συμπέσει με την κατάθεση του προϋπολογισμού. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα την οποία «τρομοκρατεί» η κυβέρνηση, όπως σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου.
2.Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών.
3.Ένοχοι για ληστεία και διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αλλά όχι για τρομοκρατική οργάνωση, κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, στους οποίους η δικογραφία απέδιδε μεταξύ άλλων συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του, και τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 11 έως 15 χρόνια.
4.Τον προϋπολογισμό του 2015 παρουσίασε την Τετάρτη η γαλλική κυβέρνηση, προσδιορίζοντας σε 21 δις ευρώ τα μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να τηρήσει τους στόχους του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας για τη μείωση του ελλείμματος πριν από το 2014, δηλαδή τέσσερα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί. 
5.Η Δημοκρατική Αριστερά «δεν διαπραγματεύεται την πολιτική και οργανωτικής της αυτονομία», σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που επιχειρεί έτσι να ηρεμήσει τις διαθέσεις για την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος – κάτι που «θα αποσαφηνιστεί» στο Συνέδριο που ξεκινά αύριο. «Όλες οι απόψεις θα συζητηθούν στο ανώτατο όργανο του κόμματος» ώστε να σταματήσει «η εσωστρέφεια και η αμφισημία», δήλωσε στο Tvxs.gr
Διαβάστε επίσης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ηλικιωμένοι της χώρας σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.
Μην χάσετε, ακόμη, την μαρτυρία του γιατρού που ανακάλυψε τον Έμπολα το 1976, την ιστορία της Ντοα από την Συρία που επιβίωσε τέσσερις μέρες στην θάλλασα με ένα βρέφος στην αγκαλιά, το μυστικό σχέδιο του πρών υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, για βομβαρδισμούς της Κούβας, αλλά και το τρίτο μέρος του αφιερώματος του Tvxs.gr για την σφαγή της Δράμας: Οι ομαδικές εκτελέσεις μέσα από τα μάτια ενός 15χρονου.
* Σκίτσο του Αρκά (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε ολόκληρη)
 
Πηγή: tvxs.gr