22 Οκτ 2014

«Τετραγωνίζουν τον κύκλο» - διαιωνίζουν τα χρέη

Συσκέψεις επί συσκέψεων στη χώρα των φτωχών και των καταχρεωμένων

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Τετάρτη, συσκέψεις την Τρίτη, με Χαρδούβελη, Βρούτση, Δένδια, Αθανασίου και στο βάθος η τρόικα.
  Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της ....
Οικονομίας ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ., θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Eυρεία διυπουργική σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ της Τρίτης, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, πήραν μέρος, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις.
Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.
Πριν τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα, εν όψει της επιστροφής της τρόικας που πιέζει για χειροπιαστές αποδείξεις προόδου. 
Πηγή: enet.gr