1 Οκτ 2014

Συμφώνησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για απολύσεις και απεργίες

Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας συμφώνησε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα, ούτε στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού νόμου που ισχύει για την κήρυξη απεργίας, στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τους ....
κοινωνικούς εταίρους στη Γενεύη.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στηρίζει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.
Για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων, συμφωνήθηκε επίσης, ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρήθηκε επαρκές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας («λοκ άουτ») εκ μέρους του εργοδότη, αφού κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.
Πάντως, εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.
Τα συγκεκριμένα ζητήματα θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Από την enet.gr