6 Οκτ 2014

Μετά τις 26 Οκτωβρίου οι αποφάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Στο κενό κατέληξαν τέσσερις ώρες συσκέψεων, τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης με την Τρόικα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται», έλεγαν...
φεύγοντας οι αρμόδιοι υπουργοί, διαπιστώνοντας πως «δεν υπάρχει συμφωνία, αν και δεν υπάρχει καταγεγραμμένη διαφωνία».
Επί της ουσίας, η Τρόικα μπλοκάρει τη νέα ρύθμιση, προβάλλοντας διάφορες αιτιολογίες που, κατά την άποψη των Ελλήνων διαπραγματευτών θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα, αλλά ουσιαστικά «γίνεται συζήτηση για τη συζήτηση».

Πρακτικά, η πολυπόθητη ρύθμιση δεν φαίνεται να έρχεται στον ορίζοντα, τουλάχιστον για τον Οκτώβριο. Οι συνομιλίες με τους επικεφαλής διακόπτονται λόγω της αναχώρησής τους, η συζήτηση θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία της Τρόικα, πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής μετά τις 26 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας  Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και πολλοί συνεργάτες τους. 

Πηγή:http://www.protothema.gr