12 Σεπ 2014

«Λάδι στη φωτιά» από το υπ.Μεταφορών στη Φθιώτιδα. Ζητεί απαγόρευση φορτηγών

Επιστολή, με την οποία ζητεί την απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων, από το τοπικό οδικό δίκτυο κατοικημένων περιοχών του νομού Φθιώτιδας, απέστειλε το υπουργείο Μεταφορών, μεταξύ άλλων, στην Ελληνική Αστυνομία, την Εισαγγελέα πλημμελειοδικών...
Λαμίας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.Σε αυτήν αναφέρεται στην «παράνομη» διέλευση βαρέων οχημάτων, από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών, πόλεων και γενικότερα κατοικημένων περιοχών, όπου «μάλιστα υπάρχουν εγκεκριμένες αποφάσεις και απαγορευτική σήμανση, τα οποία ουδόλως γίνονται σεβαστά από τους κατ΄ εξακολούθηση παραβάτες, αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές, που είναι εντεταλμένες να εφαρμόζουν του νόμους»

Η επιστολή αυτή έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, στις τοπικές κοινωνίες, η λειτουργία πλευρικών διοδίων σε Μώλο και Μπράλο. Μάλιστα, την  αντίθεσή του στη λειτουργία των πλευρικών διοδίων είχε εκφράσει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ», χαρακτηρίζοντας «πραγματική μάστιγα» την υπόθεση των διοδίων στην περιοχή.

H επιστολή του υπουργού Μεταφορών για την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής επιστολής μας προς τις Αστυνομικές Αρχές της Φθιώτιδας και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις από το Νόμο επιβαλλόμενες ενέργειες για την οριστική παύση του φαινομένου, που παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και φθείρει τις υποδομές απαιτώντας στη συνέχεια υψηλά κόστη αποκατάστασης.

Αναφερόμαστε στην παράνομη διέλευση βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών, πόλεων και γενικότερα κατοικημένων περιοχών, όπου μάλιστα υπάρχουν εγκεκριμένες αποφάσεις και απαγορευτική σήμανση, τα οποία ουδόλως γίνονται σεβαστά από τους κατ΄ εξακολούθηση παραβάτες, αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές, που είναι εντεταλμένες να εφαρμόζουν του νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αποτελεί νόμιμη ευθύνη και υποχρέωση των αρμοδίων οργάνων της διοίκησης να προστατεύουν τη ζωή των πολιτών με τη ρητή απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές και την επιβολή των προβλεπόμενων από το Νόμο κυρώσεων.

Επίσης αποτελεί νόμιμη ευθύνη και υποχρέωση της αρμόδιας Περιφέρειας και των παρόδιων Δήμων η θωράκιση των οικισμών με την λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους για την αποτροπή ατυχημάτων, καθώς και η δημιουργία μικρών αλλά κρίσιμων υποδομών για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης διέλευσης βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο των κατοικημένων περιοχών.

Το Υπουργείο θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή των παραπάνω και είναι έτοιμο να συνδράμει για την επιτυχία του αυτονόητου, που είναι το απαράδεκτο κοινωνικά και παράνομο φαινόμενο πολλά χρόνια υπό τα όμματα των αρμοδίων Αρχών.

Η παρούσα γνωστοποιείται και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας για τις δικές της κατά κρίση νόμιμες ενέργειες».  
Πηγή:http://www.metaforespress.gr