2 Σεπ 2014

ΠΑΣΟΚ: Από δύο χωριά χωριάτες

Εντάσεις και αποδοκιμασίες στην ομιλία Βενιζέλου από Παπανδρεϊκούς

Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης του Ιδρύματος Ανδρέα Γ.Παπανδρέου, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Στο σκηνικό είχε κανείς την αίσθηση, ότι μεταφέρθηκαν από το παρελθόν, τηρουμένων των αναλογιών, οι πολιτικές κόντρες της περιόδου που ο κ. Βενιζέλος είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με αφετηρία τη σχετική δήλωσή του, το βράδυ των εκλογών του 2007, με τρόπο που και με το ύφος του και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση οργάνου, είχε δημιουργήσει θέμα στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Ακολούθησε η εσωτερική εκλογική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η "επόμενη ημέρα".
 
Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον Γ. Παπανδέου με το σύνθημα: "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά", αλλά και "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με το Γιώργο αρχηγό". Όταν ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνθημα και είπε ότι θα έρθει η ώρα, κάνοντας αναφορά στην εκδήλωση της Τετάρτης, όπου "θα ακουστούν αλήθειες", να γίνει συζήτηση για το πώς προέκυψαν οι κυβερνητικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ, από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες και νέα συνθηματολογία.
Ακολούθησε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε αναφορές στις κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, δείχνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα στην προσέλευση των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, έδωσαν το παρόν ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Δρούτσας, αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών και εν συνεχεία υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Την Τετάρτη θα γίνει η επίσημη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς την παρουσία του κ. Παπανδρέου, που έχει προγραμματίσει ομιλία στο εξωτερικό. Θα πάρει όμως μέρος ο κ. Σημίτης.

Πηγή: enet.gr