19 Σεπ 2014

Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - Αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού
Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες
Φωτογραφία Στέλιος ΣτεφάνουΗχηρό μήνυμα κατά του φασισμού έστειλαν χιλιάδες άνθρωποι που έκαναν πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, από το σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου από χεριά χρυσαυγιτών μουσικού πριν ένα χρόνο στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, προς την Πλατεία Μέμου (Παγκόσμιας Ειρήνης) ....
στον Κορυδαλλό. Η πορεία ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να αφήνουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό. Νωρίτερα, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στον τόπο της δολοφονίας. Πορείες και συγκεντρώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Φύσσα στην Αθήνα και τις περισσότερες πόλεις της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη. Την Παρασκευή στις 5 μ.μ. γίνεται μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα με συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.
Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου  
Με τους φίλους του Παύλου Φύσσα και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην κορυφή της αντιφασιστικής πορείας από το Κερατσίνι στον Κορυδαλλό, φορώντας μπλούζες που έγραφαν "δεν ξεχνάμε", χιλιάδες πολίτες φώναξαν δυνατά το σύνθημα "Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί".
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Στη διάρκεια της πορείας αργά το απόγευμα της Πέμπτης, προκλήθηκε μικροένταση όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος, προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.
Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου
Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με δυναμισμό στη Θεσσαλονίκη (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ) Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με δυναμισμό στη Θεσσαλονίκη (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Μαζική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα. Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
  φωτό από την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" φωτό από την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" Εκατοντάδες νέοι, κυρίως φοιτητές, συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη. Μικροεπεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα φοιτητών του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έληξαν με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

 
Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, διοργανώνονται αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης, εντός κι εκτός Ελλάδας. 
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ οργανώνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 5μμ.
Στο κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρεται ότι: "Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και αποφασιστικής δράσης ώστε να εμποδίσουμε τα σχέδια που εξυφαίνει η κυβέρνηση προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα μέσω της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.
Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου Τα τάγματα εφόδου, όπως αυτό του Ρουπακιά, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, ήταν ενταγμένα στη δομή τρόμου των νεοναζί προκειμένου να τσακιστεί η αντίσταση για λογαριασμό των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να διαλύσουν τα συνδικάτα στη Ζώνη με την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη ΝΔ των Μπαλτάκων να παίζει παιχνίδια στη Βουλή με τα κουκιά των νεοναζί βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόσεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει τις επιθέσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας. Συλλαλητήρια στις 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος ζει".
Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα.
Ο πιο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά. Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Αυτό αποκαλύπτει ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, που δημοσιεύει το «Εθνος».
* Την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Μαξίμου-Χρυσής Αυγής μέσω μηνυμάτων στο κινητό του Κασιδιάρη, αποκαλύπτει η “Εφημερίδα των Συντακτών”. Αποστολέας ήταν ο υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή Ζούμπος που συνομιλούσε με τον Μπαλτάκο και στη συνέχεια περνούσε τις εντολες στον Κασιδιάρη, αναφέρουν οι δικηγόροι τηςε πρωτοβουλίας για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος.
* Στο μεταξύ παράταση, για ακόμη ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη που σκότωσε πριν από ένα χρόνο τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
* Ταμίας στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ήταν ο φονιάς του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ενώπιον δικαιοσύνης και κοινής γνώμης ότι δεν είχε ιδαίτερους δεσμούς με την οργάνωση. Ένα – ένα τα ντοκουμέντα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά απλό μέλος ήταν ο Ρουπακιάς.
* Ηχητικό ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες με το οποίο ο προφυλακισμενός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός αποκαλύπτεται να ομολογεί ότι ήταν ο οργανωτής της επίθεσης στο ΠΑΜΕ στις 12/09/2013 (έναν χρόνο από σήμερα) στο Πέραμα. Η δολοφονική επιδρομή έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.
* Σε ένα σκληρό ματς μετάθεσης ευθυνών “όλων εναντίον όλων”, επιδίδονται υψηλά και μεσαία “στελέχη” των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μήνυση για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, σε βάρος του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής. 

Πηγή: enet.gr