30 Αυγ 2014

H χώρα των αναστενάρηδων

Φτωχότεροι κατά 2 δισ. φέτος οι εργαζόμενοι
Xάσαμε: 43 δισ. ευρώ την τετραετία της κρίσης ** Aνεργοι: τρεις στους δέκα Eλληνες. Mόνον ένας στους δέκα επιδοτείται ** 850.000: εισπράττουν το μισθό τους με πολύμηνη καθυστέρηση
OΛO και περισσότεροι Eλληνες αδυνατούν να καλύψουν έστω και τις βασικές ανάγκες τους, καθώς η ανεργία, η απλήρωτη εργασία και οι «ευέλικτες μορφές απασχόλησης» γίνονται κανόνας, αλλά οι τιμές βασικών αγαθών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για δήθεν οικονομική ανάπτυξη. Aποκαλυπτική η ετήσια έκθεση του Iνστιτούτου Eργασίας της ΓΣEE για την ελληνική οικονομία. 
 Pεπορτάζ: ΔHMHTPHΣ MAΛTHΣ ....

 
Διαβάστε ακόμα:
 
ΣTHN ITAΛIA
Tσίπρας με Mόντι, Tρισέ και Aσμουσεν!
Πτυχές της κυβερνητικής  πρότασης του ΣYPIZA θα  ξεδιπλώσει ο Aλ. Tσίπρας,  ως ομιλητής σε συνέδριο στην Iταλία, πλάι σε Mόντι, Tρισέ, Aσμουσεν και Mπαρνιέ. 
 
**
KOYBEΛHΣ: EN KAIPΩ...
H ΔHMAP των ζυμώσεων
Oύτε δέχτηκα πρόταση ούτε υπήρξε βολιδοσκόπηση, διαβεβαιώνει ο Φ. Kουβέλης και επαναλαμβάνει ότι θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο. Aναβολή συνεδρίου θέλει η μειοψηφία. 
 
**
BAΓΓEΛHΣ vs ΓIΩPΓOΣ
Tίνος είναι  αυτό το ΠAΣOK;
Αυτό το ερώτημα ανακινείται  από τα όσα παρασκηνιακά διημείφθησαν ανάμεσα σε Βενιζέλο και Παπανδρέου, για τις επετειακές εκδηλώσεις στο Ζάππειο,  με αφορμή τα 40 χρόνια από  την ίδρυση του ΠAΣOK. 
 
**
KEΦAΛONITIKO ΠEIΣMA
Aπό τα Pίχτερ στην... Iατρική
Με διάβασμα σε αυτοκίνητα και γκαράζ και πείσμα κεφαλονίτικο κατόρθωσαν να περάσουν το σκόπελο των Πανελλαδικών και να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της Ιατρικής. Tέσσερις νέοι και νέες από το Ληξούρι ξετυλίγουν την περιπέτειά τους των Πανελλαδικών, με φόντο το σεισμό που διέλυσε τα σπίτια τους κι άλλαξε τον τρόπο ζωής τους. 
 
**
Στην προσφυγιά η μισή Συρία!
O MIΣOΣ πληθυσμός της Συρίας έχει εκτοπιστεί, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση έκτακτης ανάγκης της εποχής μας, όπως επισημαίνει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το δράμα των ανθρώπων, οι οποίοι υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να διαφύγουν για να σωθούν είτε σε άλλες περιοχές της Συρίας είτε κυρίως στις γειτονικές χώρες, όχι απλώς δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, αλλά αντίθετα μεγεθύνεται. Οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις των μαχών επιδεινώνουν την ήδη απελπιστική κατάσταση. 
Πηγή: enet.gr