22 Αυγ 2014

ΗΠΑ: Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει το κονβόι – Πούτιν: Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από το ρωσικό κομβόι πέρασαν ήδη τα σύνορα της Ουκρανίας, με το Κίεβο να καταγγέλλει ρωσική εισβολή στα εδάφη της! Από την πλευρά της η Ρωσία αναφέρει πως έγιναν οι έλεγχοι και δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να εγκριθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία ....
που είχε νωρίτερα με την Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ουκρανίας, καθώς δεν μπορούσε να περιμένει άλλο από το Κίεβο να της δώσει το πράσινο φως.
Τα πρώτα ρωσικά φορτηγά, πάντως, έχουν φτάσει ήδη στο Λουγκάνσκ, γεγονός που έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις, τόσο από την Ουκρανία, όσο και από τις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του, μάλιστα ζήτησε την άμεση αποχώρηση των φορτηγών, διαφορετικά, όπως σημειώνει “η Ρωσία θα αντιμετωπίσει και νέες κυρώσεις”.
Για το λόγο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε πριν από λίγο και ο διπλωματικός… πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε το βαθύτατο προβληματισμό του καθώς όπως είπε μονομερείς ενέργειες σαν και αυτή της Ρωσίας δυναμιτίζουν την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.
Πηγή: ysterografa.gr