19 Αυγ 2014

Ανάβει φωτιές ο ΕΝΦΙΑ

Με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται το κυβερνητικό επιτελείο να επιχειρήσει να διορθώσει τις αστοχίες από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τις αντιδράσεις των χιλιάδων ιδιοκτητών που κλήθηκαν να καταβάλλουν άμεσα υψηλά ποσά για ακίνητα και οικόπεδα που έχουν στην ....
κατοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι «περισσότερα αυτογκόλ από τον φόρο ακίνητης περιουσίας η κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσε να φάει».
  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε πάντως ότι στο 80% των περιπτώσεων ο φόρος έχει λειτουργήσει καθώς, όπως είπε, ειναι μικρότερος σε σχέση με το έκτακτο τέλος (ΕΕΤΗΔΕ). "Αργήσαμε να κάνουμε όσα έπρεπε και γι’ αυτό έχουμε μεγάλους φόρους", πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς τέλος για την προεδρική εκλογή, σημείωσε ότι το κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει παντελώς και τα ποσοστά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι 50-50.
Πρόταση για είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από Δήμους και Περιφέρειες κατέθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης-μέσω ΑΝΤ1- υποστηρίζοντας ότι με την πρόταση αυτή θα αυξηθούν οι πόροι των ΟΤΑ για να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΣΤΑΤ προτείνει να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε 7 δόσεις, μέχρι το Μάρτιο του 2015. 
Πηγή: enet.gr