29 Ιουν 2014

Κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν εξεταστική για το μνημόνιο

Έντεκα κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν εξεταστική για το μνημόνιο σχετικά με το θέμα του έλλειμματος του 2009, σύμφωνα με τη Realnews, με έναν βουλευτή της ΝΔ να ζητά αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση Παπανδρέου και ζητά την παραίτηση του προέδρου της...
ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
«Έχει γίνει παραποίηση των στοιχείων ώστε να βγει προς τα έξω μία διαφορετική εικόνα, με ένα πολύ υψηλό έλλειμμα, το οποίο, η τότε πολιτική ηγεσία, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήθελε να το φορτώσει στην κυβέρνηση Καραμανλή και βάση αυτού μας οδήγησαν και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους και φυσικά να υπάρξει εξεταστική για το μνημόνιο», πρόσθεσε.
«Έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και δεν έχω πάρει απάντηση. Ζητούσα και ζητώ την παραίτηση του προέδρου, Ανδρέα Γεωργίου», ανέφερε επίσης, μιλώντας στο Real Fm. Όπως είπε,  θα καταθέσει και τρίτη ερώτηση και «αυτή τη φορά θα επίκαιρη ερώτηση και θα ζητήσω να απαντήσει ο υπουργός μέσα στη Βουλή», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλλέξει υπογραφές για την ερώτηση.
Πηγή:http://www.tvxs.gr