30 Μαΐ 2014

Θεσ/νίκη: Ξύλο από τα ΜΑΤ στις καθαρίστριες και σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ – Ηθική δεοντολογία από το... Θεοχάρη!!! (βίντεο)

Επίθεση χωρίς λόγο από τα ΜΑΤ με τις ασπίδες δέχτηκαν χθες οι δικαιωμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έξω από το Βιομηχανικό & Εμπορικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου διαμαρτύρονταν ....
για την μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ορίζει την επαναπρόσληψη απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.
Επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη που ήταν παρούσα στη διαμαρτυρία. Αφορμή της διαμαρτυρίας ήταν η παρουσία του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, που μίλησε σε εκδήλωση με θέμα την... ηθική δεοντολογία και την καταπολέμηση της διαφθοράς!!!
Λίγη ώρα προτού φθάσει ο Χ. Θεοχάρης στο Βιομηχανικο και Εμπορικό Επιμελητήριο, η Αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους διαδηλωτές χτυπώντας με ασπίδες τις καθαρίστριες, που φώναζαν «χτυπάτε τις μητέρες σας». Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βρέθηκαν και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις απολύσεις, σχολικοί φύλακες, καθηγητές, οι απολυμένοι της Coca Cola, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, που φώναζαν ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία».
Οι καθαρίστριες από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε: «Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε, κ. Θεοχάρη;». «Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία, όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα», τόνισαν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή.
Οι συγκεντρωμένοι από την αρχή της διαμαρτυρίας βρέθηκαν περικυκλωμένοι από την απέναντι πλευρά της Τσιμισκή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας.
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας, την αναίτια, όπως σημειώνει, «επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ οι αγωνιζόμενες για το δίκιο τους καθαρίστριες, οι αλληλέγγυοι σε αυτές συγκεντρωμένοι και η βουλευτής του κόμματος Ιωάννα Γαϊτάνη και δηλώνει πως θα στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων που η κυβέρνηση καταστρέφει τις ζωές μέχρι τη νίκη».
Με πληροφορίες, βίντεο από alterthess.gr
Φωτογραφίες @dromografos

ΕΔΩ το βίντεο με την ένταση και την επίθεση των ΜΑΤ.
ΕΔΩ το βίντεο με την επίθεση εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΔΩ το βίντεο με τα συνθήματα των καθαριστριών για την «ηθική δεοντολογία» του Θεοχάρη.

Πηγή: ΜΕΤΑ