30 Μαΐ 2014

Χοντρά παιχνίδια για την καρέκλα της ΤτΕ

ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Αλλος για την... χρυσή καρέκλα του διοικητή
Αλλος για την... χρυσή καρέκλα του διοικητή
Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και προβοκάτσιες συνθέτουν το μετεκλογικό σκηνικό, ενδεικτικά της λυσσαλέας αντιπαράθεσης συμφερόντων και αναδιάταξης δυνάμεων κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικας.
Με αφορμή την κατηγορηματική ....
διάψευση του Νίκου Παππά -διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα- για όσα αναφέρθηκαν για εκλεκτούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενισχύονται εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων για... βρόμικα παιχνίδια και ιδιοτελείς μεθοδεύσεις.
Ο σάλος προκλήθηκε κυρίως με αφορμή δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να διορισθεί ένας από τους εκλεκτούς του στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Μάλιστα τα «Νέα» προχωρούσαν με την απαραίτητη ονοματολογία, αναφέροντας τη Λούκα Κατσέλη -που θεωρείται η επικρατέστερη, αφού χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από το κόμμα-, τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Θεόδωρο Πανταλάκη (πρώην στέλεχος της ΑΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς) και τον Νίκο Καραμούζη (στέλεχος παλαιότερα της Eurobank και τώρα του Ομίλου Πειραιώς).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο παρασκήνιο μαίνεται ένας «πόλεμος» που σχετίζεται με τις υπέρογκες υποχρεώσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ΜΜΕ, συμφέροντα που επιθυμούν την προώθηση δικών τους ανθρώπων σε καίριες θέσεις, με τη σύγκρουση επιχειρηματικών κύκλων.
Αυτά, υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και της πρόσφατης αναφοράς του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει η συντήρηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αυτές που είναι βιώσιμες.
Το όλο νοσηρό κλίμα συντηρείται παράλληλα από την αναβλητικότητα της κυβέρνησης που σε ένα μείζον θέμα όπως είναι ο ορισμός του διοικητή της ΤτΕ ακολουθεί παρελκυστική τακτική, δίνοντας αφορμές για σενάρια που μόνο θετικά δεν λειτουργούν στην αγορά. 
Πηγή: enet.gr