11 Απρ 2014

Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες

«Επιθυμούμε, τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία, να δώσουμε ώθηση στους νέους επιχειρηματίες και σε όσους έχουν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες» δήλωσε η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο Χίλτον, κατά την ομιλία της σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες....
Στη συνέχεια, η Άγνκελα Μέρκελ, τόνισε ότι «η Ελλάδα, αποκτά περισσότερες δυνατότητες, παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ακόμα την ανάπτυξη» και παράλληλα, δήλωσε ότι είναι «πεπεισμένη ότι η χώρα μας στο άμεσο μέλλον θα ξεπεράσει όσα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει τώρα».
Τέλος, απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ότι και οι δύο έχουν διδαχθεί από τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος.
H ίδια επισήμανε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα. Άλλωστε όπως είπε και η ίδια προέρχεται από μία περιοχή της πρώην Ανατολικής Γερμανίας η οποία σημαδεύτηκε από τις συνέπειες της επανένωσης των δύο Γερμανιών.
"Έχω συναίσθηση του βάρους το οποίο σηκώνετε", τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. "Σήμερα εμείς οι Γερμανοί έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος (από τη συνένωση). Το ίδιο θα γίνει και στη χώρα σας".

Δείτε το βίντεο της ΔΤ