26 Φεβ 2014

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου - Τρόικας

Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της Τρόικας, αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα...
συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά ταύτα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests μετατίθεται για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η πλευρά της Τραπέζης της Ελλάδος προσήλθε στη σημερινή συνάντηση έχοντας τα αποτελέσματα της BlackRock (τα οποία έχουν ελεγχθεί επιπροσθέτως από δύο ανεξάρτητους ελεγκτικούς οίκους E.Υ και Rothcild), σύμφωνα με τα οποία τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες την επόμενη τριετία ανέρχονται σε περίπου 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το λεγόμενο σενάριο βάσης και όχι από το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την έκθεση της Βlackrock, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εurobank υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank εμφανίζεται επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. 

Πηγή:http://www.zougla.gr