21 Φεβ 2014

Ετήσια αποτελέσματα για το 2013 του Ομίλου της La Poste

Έτος καμπής το 2013 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της La Poste, στη συνάντηση την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 υπό την προεδρία του Philippe Wahl, ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις ....
31 Δεκεμβρίου 2013.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Philippe Wahl, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου La Poste σημείωσε ότι το 2013 ήταν ένα έτος καμπής για τον Όμιλο. Πράγματι, ο ενοποιημένος κύκλος αυξήθηκε κατά 2%, οδηγούμενος από τη συνεχή ανάπτυξη της La Banque Postale και τις δραστηριότητες δεμάτων και Express. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μείωσης του όγκου της αλληλογραφίας και της πτώσης στην προσέλευση στα ταχυδρομεία δεν αντισταθμίστηκαν πλήρως από την αύξηση σε άλλες δραστηριότητες, τον έλεγχο του κόστους και τις αυξήσεις στα τιμολόγια. Κατά συνέπεια τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου μειώθηκαν 5,6% και 42% ως αποτέλεσμα της έκπτωσης CICE (1) . Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 627 εκατ., ενώ συμπεριλαμβανομένου του CICE ανήλθαν σε € 330 εκατ. Ο δείκτης της οικονομικής υγείας (2) ήταν αρνητικός κατά 104 εκατ. ευρώ.
Ο τομέας της αλληλογραφίας κατέγραψε έσοδα € 11.103 εκατ., μειωμένα κατά 2,7% (-3,5% με σταθερές τιμές και στάθμιση των συναλλαγματικών ισοτιμιών). Η μείωση του όγκου αλληλογραφίας (-5,5%), λόγω της αποϋλοποίησης της επικοινωνίας και του οικονομικού περιβάλλοντος που δεν είναι ευνοϊκό για διαφημιστικές δραστηριότητες, αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των πωλήσεων. Τα αποτελέσματά του αντισταθμίστηκαν από 50% αύξηση των τιμολογίων που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2013.
Ο κύκλος εργασιών του τομέα δεμάτων-Express ανήλθε σε 5.988 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,3% (+5,9% με σταθερές τιμές και στάθμιση των συναλλαγματικών ισοτιμιών), κυρίως λόγω της αύξησης του όγκου στη Γαλλία και διεθνώς και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών (επιλογή του τόπου και τις προθεσμίας παράδοσης με το Predict, η ανάπτυξη των σημείων αναδιαβίβασης).
Το έτος 2014 ανοίγει με ένα οικονομικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ευρώπη, μέτριο πληθωρισμό, με γνώμονα την πολιτική ελέγχου των δημοσίων δαπανών και επίμονα χαμηλά μακροπρόθεσμα επιτόκια. Στο πλαίσιο αυτό, οι στόχοι του Ομίλου είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 1% έως 2%, κυρίως από την ανάπτυξη των δεμάτων, το Express και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα λειτουργικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν καθώς οι επιπτώσεις της μείωσης του όγκου της αλληλογραφίας, δεν θα αντισταθμιστούν πλήρως.
(1) Crédit Impôt Compétitivité Emploi (Έκπτωση φόρου για την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση ) είναι ένα μέτρο της Γαλλικής κυβέρνησης να στηρίξει τις γαλλικές εταιρείες και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013 
(2) Δείκτης της οικονομικής υγείας = Ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες (1.056 Μ €) – Οι αγορές ενσώματων και άυλων περιουσιακών στοιχείων εκτός από τράπεζα (€ 837.000.000) + οχήματα μεταφοράς (24 Μ €) – Τόκοι που πληρώθηκαν (€ 172.000.000) – μερίσματα (€ 175 εκατ.)
πηγή : La Poste
Από το taxydromeio.gr