8 Ιαν 2014

Φονική σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα στα Nέα Μάλγαρα -Νεκρές δύο φοιτήτριες, 22 τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, γεμάτο φοιτητές, προς τη Θεσσαλονίκη. Το όχημα συγκρούστηκε με σταματημένη νταλίκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ....
νεαρές κοπέλες, ενώ 22 άτομα τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το δυστύχημα έγινε στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων. Για άγνωστη αιτία, το λεωφορείο έπεσε με σφοδρότητα στο πίσω μέρος νταλίκας με τουρκικές πινακίδες, που ήταν σταθμευμένη στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, χωρίς την απαραίτητη σήμανση. Παραμένει αδιευκρίνιστος ο λόγος που είχε σταματήσει το φορτηγό, όπως και γιατί το λεωφορείο κινούνταν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ο Τούρκος οδηγός της νταλίκα συνελήφθη.
Μετά από τη σύγκρουση επικράτησε πανικός. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη σφοδρότητά της «δίπλωσε» η νταλίκα. Οι επιβάτες- σχεδόν όλοι φοιτητές- κοιμούνταν, ενώ αρκετοί εγκλωβίστηκαν στο λεωφορείο. Με τη βοήθεια πυροσβεστών βγήκαν από το όχημα, αλλά δύο νεαρές κοπέλες δεν τα κατάφεραν. Οι φοιτήτριες, που κάθονταν στις μπροστινές θέσεις δίπλα στον οδηγό σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση και ανασύρθηκαν νεκρές.
Από τους 22 τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός του λεωφορείου που έχει υποστεί ακρωτηριασμό και ένα ακόμα άτομο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι υπόλοιποι έχουν ελαφρά τραύματα όμως παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Πηγή: iefimerida.gr