15 Ιαν 2014

Ανοικτή επιστολή Ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης



ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Θεσσαλονίκη 14-01-2014
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
            Επικοινωνούμε μαζί σας για να θίξουμε ορισμένα από τα προβλήματα που μας απασχολούν εδώ και καιρό και για τα οποία δεν έχει δοθεί λύση από τη ....
διοίκηση και το συνδικάτο.
            Καταρχήν, προβλήματα στη διανομή, μετά τη καινούργια χαρτογράφηση δεν έχουν ακόμη λυθεί, όπως η καθημερινή ταξινόμηση κατά διανομέα, η χορήγηση μπουφάν και αδιάβροχων στους συναδέλφους των μηχανοκίνητων τομέων, η προμήθεια μοτοσικλετών και άλλα πολλά, τα οποία θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να τα αναφέρουν, εάν τους δίνονταν η δυνατότητα μέσα από τις κατά μονάδων εργασιακών συνελεύσεων, τις οποίες αποφάσισε το συνδικάτο, αλλά δε τις πραγματοποίησε.
            Δυστυχώς, για πρώτη φορά οι προσλήψεις συμβασιούχων διανομέων είναι τετράωρης απασχόλησης και αυτό δε λύνει το πρόβλημα των ανεκτέλεστων τομέων, καθώς συνεχίζεται η πλημμελή εξυπηρέτηση αυτών.
            Έχει σκοπό το συνδικάτο να παλέψει, ώστε οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί ως διανομείς αλλά εκτελούν διαφορετικό έργο να επιστρέψουν στους τομείς διανομής, στους οποίους υπάρχει ανάγκη κάλυψης προσωπικού;
            Υπάρχει ακόμα το πρόβλημα της αλληλογραφίας που φθάνει στις μονάδες μας με δυσανάλογο όγκο, αλλά και πολλές φορές λογαριασμοί πληρωμών με πολύ κοντινές ημερομηνίες λήξης.
            Τι έγινε με τον προγραμματισμό του αυτόματου μηχανήματος της διαλογής, βάση των νέων τομέων και των αλλαγών αυτών;
            Πολλοί τομείς είναι υπερβολικά μεγάλοι σε έκταση και θα θέλαμε να αναλάβετε πρωτοβουλία για επαναχαρτογράφηση όπου χρειάζεται. Ως διανομείς δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας μέσα στο καθορισμένο ωράριο . Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε καθημερινά είναι τεράστια.
            Καταστρατηγούνται οι κανόνες της λειτουργίας της διανομής.
            Ας τυπώσει  το συνδικάτο το κανονισμό της μηχανοκίνητης διανομής και ας τον μοιράσει.
            Μετά από την εξοντωτική εντατικοποίηση της δουλειάς ξεχάσανε τον παράγοντα άνθρωπο, τον συνάδελφο  και τις ανάγκες του . Ξεχάσανε  πως υπάρχουν ανθρώπινα όρια και εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της κανονικής άδειας για την οποία δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός.
            Το θέμα των αποζημιώσεων από τις κανονικές άδειες των προηγουμένων ετών είναι στον αέρα. Υποστηρίζει το συνδικάτο την προσφυγή στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 200%; Και θέτουμε το ερώτημα, εάν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2014, έστω για μερική καταβολή αποζημίωσης των αδειών!
            Τα κτιριακά προβλήματα, τουλάχιστον στις δύο μεγάλες μονάδες της πόλης μας, δεν προβλέψανε να τα λύσουνε πριν την ενοποίηση των μονάδων.Υπάρχει θέμα έλλειψης ικανού αριθμού τουαλετών καθώς και ανακαίνισης των υφιστάμενων.
            Είναι ασφαλείς οι χώροι  με τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων ; Υπάρχουν οι ανάλογοι έξοδοι διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Υπάρχει ενημέρωση του προσωπικού για τη χρήση των πυροσβεστικών μέσων, αλλά και τον τρόπο εκκένωσης του χώρου σε περίπτωση σεισμού;
            Θα πραγματοποιήσετε επιτέλους τις συνελεύσεις που αποφασίσατε;
            Μήπως θα έπρεπε να έχετε την έγκριση των συναδέλφων για τον οικονομικό απολογισμό του συνδικάτου, καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2014;
            Πότε έχετε σκοπό να τα κάνετε όλα αυτά; Ο χρόνος περνάει και οι συνάδελφοι περιμένουν λύσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ