30 Ιαν 2014

Οι ευρωβουλευτές-ελεγκτές της Τρόικας λένε: «Οι προτάσεις της Τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά»

«Καταπέλτης» ο Γάλλος ευρωβουλευτής στη ενημερωτική συνεδρίαση στη Βουλή για τα πεπραγμένα της τριμερούς στην Ελλάδα
«Στην Ευρώπη υπάρχει η αίσθηση ότι οι προτάσεις της τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά» είπε ο ....
κ. Χόαγκ Γκότς εκ των ερευνητών του ευρωκοινοβουλίου για τις δράσεις της τρόικας κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην ελληνική Βουλή προκειμένου να ενημερωθούν από μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα προγράμματα προσαρμογής.
Ο κ. Γκότς είπε «ήρθαμε για να σας ακούσουμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε την Δημοκρατία και γνωρίζουμε ότι η αίσθηση στην Ελλάδα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε με το πιστόλι στο κρόταφο. Και στην Ευρώπη η αίσθηση είναι ότι δεν οδήγησαν πουθενά οι προτάσεις της τρόικας και ελήφθησαν αποφάσεις που οδήγησαν όχι σε περισσότερο δημοκρατικό έλεγχο. Γι' αυτό και διενεργούμε έρευνα για την δράση της τρόικας».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της έρευνας κ. Οτμαρ Κάρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε «στόχος μας είναι η διερεύνηση της Δημοκρατικής νομιμοποίησης στην εντολή – έργο και υλοποίηση των προτάσεων της τρόικας. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να μάθουμε αν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Εϊναι  σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε πως οι επιτροπές σας και το κοινοβούλιο συμμετείχε στην των προγραμμάτων και πως διαμορφώθηκε η εντολή της τρόικας. Η εντολή μας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα αλλά εν γένει την παρουσία της τρόικας».
πηγή: protothema.gr
Από το newmoney.gr