31 Ιαν 2014

Η Australia Post αυξάνει την βασική τιμή των γραμματοσήμων

AUSPOST_1Το ταχυδρομείο της Αυστραλίας θα καταθέσει αύριο γνωστοποίηση στην Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) προτείνοντας να αυξηθεί το βασικό ταχυδρομικό τέλος (BPR) από 60 σε 70 σεντ. 
Στην κοινοποίηση περιλαμβάνεται μια πρόταση για τη καθιέρωση προνομίου στα τέλη γραμματοσήμων για όσους Αυστραλούς θα συνεχίσουν να έχουν ....
πρόσβαση σε τιμές 60 σεντ για τις συνήθεις επιστολές μέχρι το 2017.

Το ταχυδρομείο της Αυστραλίας έχει αυξήσει τα βασικά ταχυδρομικά τέλη μόνο τρεις φορές τα τελευταία 22 χρόνια, με την τελευταία το 2010. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τιμή της βασικού γραμματοσήμου στην Αυστραλία έχει αυξηθεί κατά 33 τοις εκατό (από 45 σεντ σε 60 σεντ), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά την ίδια περίοδο περισσότερο από 70 τοις εκατό, και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων περισσότερο από 100 τοις εκατό.

«Η τρέχουσα τιμή γραμματοσήμου δεν αντικατοπτρίζει πλέον το πραγματικό κόστος της παράδοσης κάθε γράμματος και οι αυξήσεις των τιμών των γραμματοσήμων δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Ahmed Fahour, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Australia Post.

«Αυτή η αύξηση κατά 10 σεντ θα μας επιτρέψει να αντισταθμίσουμε εν μέρει τις αυξανόμενες ζημιές που βλέπουμε στην δραστηριότητα των επιστολών. Στα 70 σεντ το αυστραλιανό γραμματόσημο εσωτερικού παραμένει μία από τις χαμηλότερες τιμές στις χώρες του ΟΟΣΑ.»

Λόγω της μείωσης του όγκου των επιστολών, η Australia Post είχε απώλειες $ 218 εκατομμύρια στην δραστηριότητα αλληλογραφίας κατά το οικονομικό έτος 2012/13, ενώ η δραστηριότητα αλληλογραφίας εσωτερικού έχασε $ 147 εκατομμύρια, ακολουθώντας μια απώλεια $ 114 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Το οικονομικό έτος 2012/13, ο όγκος των επιστολών μειώθηκε 231 εκατομμύρια – ή 6,4 τοις εκατό – σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ο όγκος της εγχώριας αλληλογραφίας στην Αυστραλία μειώθηκε κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο αντικείμενα – από 4,6 δις το 2007/08 – σε 3,6 δις το 12/13. Εν τω μεταξύ, το μέγεθος του δικτύου εγχώριας διανομής της Australia Post, συνέχισε να επεκτείνεται σύμφωνα με την αύξηση του πληθυσμού της Αυστραλίας – από 10,5 εκατομμύρια διευθύνσεις τον Ιούνιο του 2.008 σε 11.200.000 διευθύνσεις τον Ιούνιο του 2013.

«Καθώς όλο και περισσότεροι Αυστραλοί επικοινωνούν και να συναλλάσσονται online, οι όγκοι αλληλογραφίας συνεχίζουν να μειώνονται με ταχύ ρυθμό. Σήμερα, ο μέσος αριθμός των γραμμάτων που επιδίδονται ανά γραμματοκιβώτιο κάθε μέρα είναι 1,5, από 2,0 το 2008 έχοντας μείωση κατά 25 τοις εκατό. Αυτή η είναι μια σταθερή τάση σε όλο τον κόσμο », δήλωσε ο κ. Fahour.

«Είμαστε πάντα διστακτικοί να αυξήσουμε την τιμή των ταχυδρομικών τελών, αλλά ξέρουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να διατηρηθούν οι βασικές υπηρεσίες και η υποστήριξη του κρίσιμου δικτύου λιανικής μας με περισσότερα από 4.400 σημεία πώλησης.

«Είναι σημαντικό, η αύξηση των τιμών να διαχυθεί σε όλους όσους έχουν άδεια εκμετάλλευσης ταχυδρομικού γραφείου με τη μορφή αυξημένων πληρωμών, η οποία θα βοηθήσει να διατηρηθεί η βιωσιμότητά τους.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις πιθανές επιπτώσεις στο κόστος ζωής που μπορεί να έχει  αυτή  η αύξηση για τους Αυστραλούς , ιδίως τους συνταξιούχους, τα άτομα που αναζητούν εργασία και τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα και αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε την εισαγωγή της Παραχώρησης στην τιμολόγηση του γραμματοσήμου. Το ποσό των 60 σεντ θα μπορούσε να παραμείνει μέχρι το 2017, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των τιμών του γραμματοσήμου με το ίδιο κόστος για επτά χρόνια για αυτά τα 5,7 εκατομμύρια Αυστραλίας πελάτες «, πρόσθεσε ο κ. Fahour.

Η έκπτωση της τιμής του γραμματοσήμου θα είναι διαθέσιμη σε κάθε άτομο που έχει μια κάρτα παραχώρησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι δικαιούχοι πελάτες θα πρέπει να εγγραφούν για μια κάρτα εκπτώσεων του Αυστραλιανού ταχυδρομείου – λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής, θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινοποίησης στην ACCC. Υπολογίζεται ότι περίπου 5,7 εκατομμύρια Αυστραλοί θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε γραμματόσημα με έκπτωση.
Η Australia Post προτείνει την εισαγωγή της νέας τιμής γραμματοσήμου από τις 31 Μαρτίου 2014.
πηγή : Australia Post
Από το taxydromeio.gr