29 Νοε 2013

Κακλαμάνης:Δεν ξέρει φορολογικά ο Στουρνάρας

"Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Την πολιτική του δεν συμπαθώ… Όταν η ζωή αποδεικνύει το ανάποδο… Δεν είναι κακό ένας άνθρωπος, όταν κάνει κάτι, να έχει το θάρρος να πει ότι δεν τα ξέρει όλα." δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών....

"Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας άνθρωπος που είναι καλός οικονομολόγος, στη μακροοικονομία. Δεν ξέρει φορολογικά. Θα μου πεις, Κακλαμάνη, επειδή είσαι γιατρός, καταλαβαίνεις φορολογικά; Όχι, αλλά επειδή κυκλοφορώ έξω, καταλαβαίνω τον κόσμο. Και δεν είναι το πρόβλημα η υστέρηση εσόδων. Είναι τα γενικότερα έσοδα από το φόρο που βάζουν, γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή και δεύτερον, δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει", είπε ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο Βήμα Fm.
"Υπενθυμίζω ότι τρεις μέρες πριν, που πήγε ο πρωθυπουργός στη Γερμανία, είπε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που είπε ο κ. Στουρνάρας. Ότι έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ μας. Όταν έχει γίνει αυτό, πώς να πεις τέτοιο πράγμα; Είναι απαράδεκτο… Όταν ο κ. Πρετεντέρης λέει για μειώσεις μισθών και (ο κ. Στουρνάρας) λέει «εγώ να δείτε τι έχω χάσει», με συγχωρείτε πολύ, αλλά εκείνη τη στιγμή πιάνεις την τηλεόραση και την πετάς να σπάσει! Την πετάς από το παράθυρο! Σχήμα λόγου, αλλά…" συμπλήρωσε.

Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε και για τον Χάρη Θεοχάρη και αναφερόμενος στις δηλώσεις περί "αριστερού" φόρου ακινήτων είπε: "Ο κ. Θεοχάρης, παιδί του συστήματος ΙΟΒΕ κτλ., στουρνάρειος λογική… Μια φορά που είχε έρθει ο κ. Στουρνάρας στην κοινοβουλευτική ομάδα – γιατί δεν νομίζω ότι υπήρξε δεύτερη – μας είπε ότι δεν ανήκει στο χώρο μας. Ο χώρος ο δικός μας είναι κεντροδεξιά, άρα ο κ. Στουρνάρας είναι σοσιαλιστής. Και αν δεν ήταν, φανταστείτε τι πολιτική θα είχαμε! Αλλά ο κ. Θεοχάρης που είπε ότι οι ανάπηροι, για να έχουν τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές, πρέπει να πάνε στα ΚΕΠΑ και να πάρουν χαρτί…"
Πηγή:http://www.enikos.gr