28 Νοε 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ

Αντιγράφουμε από: ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ
Χθες, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή του κόμματος,  Διονύση Τεμπονέρα μέλος της Κ.Ε. και στελέχη της οργάνωσης ΕΛΤΑ, επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μελαχροινό και ενημερώθηκε για την πορεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταχυδρομείο. 
Η  αντιπροσωπεία εξέφρασε την πλήρη ....
αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, το κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων και την εκχώρηση του έργου τους σε ιδιώτες πράκτορες. 
Επεσήμανε την απαξίωση που οδηγείται  το Ταχυδρομείο από τις μνημονιακές και κυβερνητικές πολιτικές, τον τεμαχισμό και την εκχώρηση ταχυδρομικού έργου στα ιδιωτικά συμφέροντα, τη συναλλαγή και τη διανομή σε πράκτορες,τις διαβιβάσεις (δρομολόγια) σε εργολάβους και στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη συντήρηση των οχημάτων σε ιδιωτικά συνεργεία.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Δημόσιο Ταχυδρομείο, ως βασική υποδομή της χώρας.


Κατήγγειλε τις απειλούμενες μεταθέσεις-διώξεις εργαζομένων από το ΚΔΑ και ΚΑΤ, το κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που δημιουργείται, αλλά και τις στοχευμένες μεταθέσεις μελών και στελεχών του χώρου μας, από τα γνωστά κέντρα παραδιοίκησης που διοικούν ακόμη το Ταχυδρομείο.


Επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες του κ. Μελαχροινού για την ανοχή που δείχνει σ΄αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί κάθε εργαζόμενο που διώκεται για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους, θα διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2013
ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ